Wednesday, March 30, 2011


l'abric fa nosa. a estones. nuar-se el mocador per sortir a prendre cafè. no vessar tot el sucre, escoltar converses alienes, enyorar el tabac com si d'algú es tractés. llegir articles i contraportades sobre gent que parla de coses que a priori no t'interessen. com les neurones i les seves connexions. sort de la cafeïna per no fer-se el son a sobre. resulta que el cervell fa com els píxels. agafa informació de dos punts separats per crear-ne de nova (similar) per crear un punt d'unió entre aquests dos. s'inventa coses per no desgastar recursos. llavors resulta, també, que has de vigilar amb el que somies i imagines, perquè estimules al teu cervell en la direcció del que estàs anhelant. compte. potser certes coses decideixen prendre sentit. aquelles estones abans de prendre analgèsics en forma de nòrdics i de repòs, exercint d'arquitecte de futurs imaginaris, poden adquirir sentit. resultat, àdhuc. amb tot, sempre has d'acabar pagant el cafè i tornant a la feina. endrapar informatius. esperar el vermell de dígits electrònics formant divuits. calçar-se l'i-pod. molt d'standstill. pensar en. escriure expressions que no recordaves quan i quant havies emprat. tenir por del cervell propi.

àudio: wild nothing: golden haze

Monday, March 21, 2011


reposar de peu mentre el metro et retorna a casa. la nocturnitat fa unes hores que ja és present, malgrat avui esdevingut equidistant amb el dia. observar la figura cansada als vidres del vagó. recórrer una vegada a mishima. assentar amb el cap mentre el peu esquerra reprodueix els cops de bateria. dones d'alguna reserva natural poligonera seuen a la vora. junt homes cansats que d'aquí poc cercaran esma per dir "carinyo, ja sóc a casa". el pes de la bossa doblega la rectitud corporal. dins el darrer llibre de murakami. fullejar-lo, pagar a la caixera i donar-li conversa. religió de la compra educada. també, dins la bossa creuada, tuppers buits, apunts amb cal·ligrafia efeminada i el telèfon que no cansa de mirar cercant llum artificial. acomodar-se de nou els cascs. l'olor de la nit. imaginar cerveses en got de plàstic, mànigues curtes i persones de bagatge emocional llustrat. sumes i restes tan de final de mes. de sobte pensar en còpies de claus, fundes nòrdiques i tovalloles a joc. retornar a alçada de mar zero. quatre gotes a la closca, inconscients del fet primaveral estrenat avui. caminar una cançó i mitja. arribar a la curta i esperada calma. dilluns llarg.

àudio: the new division: starfield

primavera que arriba en horari de tren. llunes que tripliquen la seva capacitat lumínica. condicions ambientals imperceptibles sense ajuda mediàtica. anècdotes per salpebrar dies nous. certa vermellor a la cara fruit del primer sol optimista de març. que accentua el violeta dels seus rajos per deixar petjada. on els vermuts es desdibuixen exageradament i la noció del temps es perd entre l'escuma de la primera cervesa. aparadors amb sabates cares i barris on voldries viure. calades d'última hora mentre comptes uns quants dígits abans de tancar els ulls, prèvia adoctrinant lectura de francisco casavella. mal de cap tan de diumenge. dutxes, cafè i pastilles roses. dues tasses d'aigua per cadascuna d'arròs. tardes en càmera lenta. setmanes en pujada, categoria especial. imaginant on col·locar els avituallaments. estanteries vitals on endreçar segons color, nomenclatura o temàtica. pensar en camises per entapissar el dilluns. kevin spacey. electrònica amable. tabac i alguns nombres que comptar.

àudio: el columpio asesino: toro

Wednesday, March 16, 2011


"quan seré vell seguiré cantant-te cançons igual,
caminaré lent i m'asseuré a vegades als bancs,
verset a verset convocaré el teu cos llarg i blanc
i em podran veure somriure una mica per sota del nas..."

àudio: manel: criticarem les noves modes de pentinats

Sunday, March 13, 2011


més diumenges. més 'repeats' al tastet que els manel ens han donat del que s'albira com un disc enorme. tothom és de manel com és del barça. ara. perplexitat davant el consens de certes coses. dolent no deu ser. són cançons de veus fortes, de mans que paguen vermuts i arreglen portes. quotidianitats extensibles i consumibles. com 'cigarettes & alcohol' dels oasis entre el jovent britànic dels primers 90's. petites frases per construir l'anar tirant i teixir complicitats generacionals. com himnes de sam & dave a altes hores. somriures destil·lats i desenfocats. canviant el picor del fum per l'olor a vestuari. per tornar a casa, conversar amb taxistes i fer brillar per enèsima vegada la llum artificial del mòbil. asseure, creuar les cames. recopilar el tacte de canvis. pensar en estores de replà. en possibilitats que potser deixen de ser-ho. migdiades de ressaca. la pluja que torna a mullar el final d'una nit. importa poc el mullar-se mentre restin portals on poder refugiar-se. aixoplucs on poder estendre un grapat de coincidències i fets en comú. acomodant alegrament el pes de la certesa i els plurals de substantius de dues síl·labes.

àudio: mojave 3: breaking the ice