Thursday, May 11, 2006

Maragallades

Avui, la notícia del dia ha esta el cessament de tots els consellers d'ERC, per part del President de la Generalitat, Pasqual Maragall. Això no és res més que una més del que en política es coneix com a "maragallades", que vindria a ser una ficada de pota per part d'aquest estimable personatge. Tanmateix, aquestes ficades de pota prenen consideracions molt més àmplies, quan el seu autor és el Molt Honorable.
Personalment, penso que trencar el govern no és el millor que podia fer el President. Sembla clar, però, que el no d'Esquerra en el plebiscit sobre l'Estatut posava en una situació complicada al govern català. També penso que no és la millor postura que podien prendre els dirigents republicans vers el referèndum, i que aquesta decisió demanava un punt més de maduresa política. Així mateix, el trencament del govern pot portar a una situació de difícil govern (mai més ben dit...), ja que a la tardor tindrem unes eleccions, que segurament tindràn uns resultats molt similars als de les passades eleccions autonòmiques. Llavors s'haurà de veure com es formarà govern, ja que segurament ERC tornarà a tenir la clau de la formació d'aquest, a no ser que es produeixi un pacte PSC-CiU, el que ens portaria a una situació totalment kafkiana.
Per tant, crec important que tothom econegui els seus errors, i els d'Esquerra en aquest govern n'han estat molts, segurament masses, però considero el govern tripartit com el millor dels possibles que es poden donar al nostre país, i veig difícil que es pugui tornar a repetir veient com han anat les coses...

No comments: