Wednesday, May 31, 2006

We're from BCN!


Demà comença el Primavera Sound...Festival estiuenc barceloní que mica en mica s'ha anat convertint en una de les trobades muscials de refèrencia d'arreu, gràcies a la qualitat del seu cartell i a la seva habilitat especial per convinar propostes innovadores amb artistes consagrats.
Per segon any consecutiu em quedaré sense anar-hi, sino em toca un concurs en què he participat per un pase VIP, i em sap molt de greu, però tinc 120 motius per no poder costejar l'entrada...
De totes maneres vull felicitar als que hi poden anar i animar als qui s'ho puguin permetre i encara no s'hagin decidit. El cartell d'aquest any és força agoserat però presenta, com sempre, un ventall molt ampli de formacions, avantguardes de l'eclecticisme i la vanguardia musical contemporània. Apareixen diverses vaques sagrades, com l'ex Velvet Underground Lou Reed, els fabulosos 2 many dj's, els bascos La Buena Vida (abanderats de l'anomenat "Donosti sound"), i grups gurú de l'indie internacional com els Yo la tengo o els suggerents The Flaming Lips.
Algunes de les propostes més refrescants poden ser els I'm from Barcelona, un grup suec que s'han fet famosos al nostre país per posar la canço de l'anunci promocional del festival a la TV, el tema "We're from Barcelona". També poden sorpendre el duet "Ferenc", que són una proposta feta a casa nostra amb un so molt cuidat i electrònic.
A nivell nacional i estatal també tenim representació com els 12twelve, que són uns barcelonins que el·laboren una mena d'acid-jazz-rock molt característic, també els melòdics Tachenko o el català Mazoni.
Finalment, també hi ha algunes propostes que s'allunyen una mica del camí marcat per aquest festival però que també poden donar de si, com els Motörhead amb el seu rock més proper al heavy que no al pop colorista propi del "so Primavera Sound"...
Gaudiu-ne els que pogueu!

Àudio: "I'm from BCN- We're from BCN"

1 comment:

Daniel Gutiérrez Abella said...

Està clar que ets l'home eclèctic...

Si et serveix de consol jo tampoc hi podré anar.