Tuesday, June 06, 2006

Fernando Alonso, o l'home d'un dubtós carisme...


Recentment, llegia a la premsa un article sobre la vessant mediàtica de Fernando Alonso. Aquest pilot de F1, que l'any passat va aconseguir ser el primer espanyol en guanyar un campionat del món, sembla que no acaba d'aconseguir llaurar-se una imatge afable com a ídol esportiu. En aquest article, es feia referència que Alonso, té mitja Espanya que el benera i el segueix a arreu, i l'altra mitja que el detesta i no el pot veure. Jo m'incloc en aquesta segona meitat.
El pilot asturià fa gal d'una prepotència inusitada, fora de mida. Són nombroses les seves sortides de to, com són patètics els numerets que monta després de cada cursa. El seu tracte amb la premsa deixa molt que desitjar i la seva pedenteria el col·loquen en una posició no gaire encomiable. Sense anar més lluny, aquests dies ha sortit publicada una foto al diari alemany "Bild", on aparèix Alonso "saludant" a uns aficionats alemanys que l'estaven animant.
Fins i tot, ha aparegut una pàgina d'Internet (http://www.antialonso.tk), on els seus "enemics", des de la seva pròpia cosa, li recorden que no és sant de la seva devoció. No és molt normal, que al teu propi país, faci'n un pàgina per dir-te l'animadversió que despertes.
Tanmateix, no discuteixo les seves aptituts com a pilot de cotxes. Ans al contrari, penso que és un gran corredor, i és molt possible que aconsegueixi diversos èxits en la seva carrera esportiva. Però faria bé de no oblidar-se que acaba de començar, que gairebé encara no ha fet res a la F1(hi ha una llista immensa de pilots que han guanyat un títol mundial i ningú se'n recorda d'ells), que competeix amb cracks que porten 6 campionats del món més que ell, que hauria de tractar millor a la premsa, ja que és ella quin en una gran mesura l'ha fet un personatge mediàtic, i que l'humilitat és una qualitat que li aniria molt bé per fer-li de "copilot"...

No comments: