Wednesday, June 21, 2006

Modernitat "agbariana"....


Aquesta és la torre Agbar. Edifici de nova creació, que des de fa uns quants mesos ens acompanya als vianants i ha entrat a formar part de les postals típicament barcelonines.
La torre Agabar, que segns el seu creador Jean Nouvel, té forma de guèiser, i segons alguns cociutadans més rudes té forma de pene, falo o com volgueu dir-li.
En aquesta línia, he sentit molta gent dir-li que no li agrada. Sobretot el gran amic Sala, que la té tot just davant de la seva finestra, i diu que no és la imatge que més li contenta de veure, cada matí, quan obre les cortines de la seva habitació desendreçada de forma perenne.
Doncs jo vull dir que la torre Agbar m'agrada. I ho dic ben fort. De fet, fa temps que la defenso. Aquest edifici estimulant. s'ha convertit en poc temps en una icona de la modernitat barcelonina. La ciutat comtal ha esdevingut des de fa uns anys com un eix d'avantguarda, avenç i garant de noves tendències. I la torre Agbar no fa més que engrandir aquesta etiqueta.
Així, me'n alegro de veure tot sovint, mentre passejo pel meu barri aquesta figura trempadora. Ja sigui de dia, despertant junt amb els seus edificis veïns amb el ressol de company. O ja sigui de nit, il·luminant amb centenars de colors la fosca nit, sota la mirada incrèdula, i un xic corpresa, de la lluna mediterrània.
Àudio: "Macba girl". Love of Lesbian.

2 comments:

Pit said...

Ei, perdona que aquest comentari no faci referència al teu escrit, però com que no tinc el teu mail he pensat que seria la via més ràpida per felicitar-te per la nova feina. Espero que et vagi molt bé!!
Una abraçada,

Àngels

Daniel Gutiérrez Abella said...

M'encanta el rabo del senyor Nouvel. El que està a Glòries, vull dir.

Sobretot des que sé que fot tant al Sala i que se'l troba cada cop que aixeca la persiana.