Friday, June 30, 2006

Pop colorista


Seguint l'encertada proposta d'en Dani de recomanar grups musicals, prenc el testicle (perdó el testimoni) i també aprofitaré per recomanar-vos de forma enérgica un dels meus grups preferits.
Són cinc, són de Toledo i es diuen The Sunday Drivers. En primer lloc, val a dir que la seva carrera és de moment molt curta, ja que només tenen 2 discs al mercat i ara estan preparant un tercer. El seu segon disc, i altament recomanable es titula "Little Hearts Attacks", i en destaquen cançons brutals com Often, Tears & Years i On my mind.
La seva música és pop autèntic, pop colorista, ple de matissos i que es capaç de beure de la melancolia d'aquest gènere musical, però dotant-lo d'una vitalitat sorprenent que atorga grans dosi d'el·loquència sonora. Les seves cançons van fluint de la mateixa manera que ho fa un riu, van vessant gota a gota, destil·lant qualitat i una sonoritat agradable. Com a bons creadors de pop són uns incansables cercadors de la cançó rodona, de la melodia lleugera però específica. És a dir, aquella que ens transporta a un escenari de simplicitat però carregat de detalls que atorguen fermesa.
Sense cap mena de dubte us els recomano. Aquí encara no són molt coneguts, però com passa sovint, són força valorats a l'extranger, especialment a França, on una discogràfica els ha publicat el seu darrer LP. Aquest estiu, els que tingeu la sort d'anar al FIB els podreu escoltar, i us agradaràn si us agraden altres grups "poperocoloristes" com Teenage Fan CLub, The Divine Comedy o Wilco. D'aquests últims van fer de teloners en la seva gira espanyola.
Estic segur que en sentireu a parlar, i bé...

Àudio: The Sunday Drivers:"Often"

No comments: