Monday, July 17, 2006

Llueven bombas sobre mojado...


Avui Maruja Torres, entre les pàgines d'El País, ens torna a deixar constància de la seva lúcidesa verbal i la seva gran capacitat per captar l'essència d'allò que l'envolta. En el seu article, titulat "Llueven bombas sobre mojado", ens fa una radiografia in situ de la situació que es viu aquests darrers dies al Líban. És un país que coneix bé i que el sent una mica seu. I això l'ajuda a traspassar les línies impreses en paper de diari per traspuar sensibilitat vers el lector àvid d'informació. Ens parla de la classe treballadora libanesa i de la seva difícil situació. Però ho fa amb tacte, amb capacitat d'anàlisi, sense caure en el "groguisme" que en aquests casos sol ser una proada drecera, però transmetent-nos quelcom que ens fa sentir una mica més pròxims a la gent que pateix. Llegir Maruja Torres suposa un canvi de verb, i passar a sentir.
Així, tal com ens parla dels bombardejos i de les ruïnes fumejants podem ser capaços de fer-nos un petit esboç mental de la catastròfe. Ens podem fer una idea de la barbaritat que s'està produint a Orient en nom d eno sabem ben bé què. L'estat d'Israel respon a atacs terroristes amb bombardejos sobre civils. Val la pena recordar que aquesta és una lluita entre un grup terrorista contra un Estat. Crec que el món s'està tornant una mica més boig cada dia. Fins i tot, ja ni dels Peris et pots fiar...És de les poques coses segures que em quedàven.
Però ja ho deia Nicolas Cage en un atac de lucidesa a La Roca: "El món s'està anant a la merda amb servei de correu urgent..."

Àudio: Bob Marley: "War".

No comments: